De Cadac barbecue BBQ buitenkeuken (zoals de Meridian 4, Meridian 3 of Citi Chef) heeft vele kook opties. In de aankomende weken tonen we regelmatig recepten van Cadac zelf om klaar te maken met de buitenkeuken of barbecue. Zo krijg je een goed beeld van de veelzijdigheid van de Cadac BBQ en buitenkeukens. Deze keer gaan we aan de Gegrilde Zalm in hoisinmarinade.
Cadac barbecue BBQ buitenkeukens: Gegrilde zalm in hoisinmarinade
Ingrediënten
2 zalmmoten
2 eetl. sojasaus
2 eetl. hoisinsaus
1 eetl. rijstazijn
1 eetl. zonnebloemolie
1 eetl. citroensap
verse gember, 2 cm, geraspt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode peper, zonder zaadjes in ringetjes
groene asperges
Bereiding
- Roer de sojasaus, hoisinsaus, azijn, olijfolie, citroensap, gember, knoflook en rode peper in een grote kom door elkaar.
- Schenk de marinade over de zalm en laat dit in de koelkast tenminste 15 minuten tot 1 uur marineren.
- Schil eventueel de groene asperges maar haal in ieder geval het harde onderste gedeelte eraf.
- Neem de zalm uit de marinade en bewaar de marinade.
- Leg de zalm op de grill gedurende ca. 10 min. op matige temperatuur. De vis moet in het midden nog roze zijn.
- Doe een beetje olijfolie over de asperges en grill ze kort aan.
- Breng de bewaarde marinade in een pannetje tegen de kook aan en laat 2 minuten zachtjes koken.
- Serveer de zalm en de asperges met de marinade erbij.
Bekijk hier de video van FireFoodTV waar dit recept wordt bereid.
Met dank aan Cadac voor het recept.
Meer recepten voor de Cadac buitenkeuken? Zie “Recepten voor de Cadac Buitenkeukens BBQ Meridian, Woody en Citi Chef“.
Heb je geen buitenkeuken of ben je toe aan een nieuwe barbecue? Bekijk ons assortiment BBQ’s.
Cadac Meridian 3 of 4 in zwarte uitvoering Cadac Meridian 4 gasbarbecue + zijbrander zwart.
Cadac Meridian 3 gasbarbecue. | |
Cadac Meridian 3 of 4 in RVS uitvoering Cadac Meridian 3 RVS Gasbarbecue bbq. Cadac Meridian 4 RVS Gasbarbecue bbq. |