Blog

Grandhall barbecue BBQ buitenkeuken recept: Focaccia

De Grandhall barbecue BBQ buitenkeuken (zoals de Xenon 4, Xenon 3) heeft vele kook opties. In de aankomende weken tonen we regelmatig recepten van Grandhall zelf om klaar te maken met de buitenkeuken of barbecue. Zo krijg je een goed beeld van de veelzijdigheid van de Cadac BBQ en buitenkeukens.
Deze keer een Focaccia kruidenbrood met knoflook-kruidenolie, bereid op de pizzasteen.

Grandhall barbecue BBQ buitenkeukens: Focaccia kruidenbrood

Ingrediënten 6 personen

Voor het brood
500g bloem
1 zakje gist (7g)
310 ml lauwwarm water
15g zout
15g suiker
15g roomboter

Voor de knoflook-kruidenolie
2 tenen knoflook
50 ml olijfolie
1 bakje verse Italiaanse kruiden ( mengsel van tijm, oregano, rozemarijn, salie)
peper en zout

Cadac BBQ Meridian of Citi Chef recept: Focaccia kruidenbrood

Op de Cadac BBQ met de pizzasteen bak je een heerlijk kruidenbrood voor erbij

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten voor het brood met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Bol op en plaats in met bloem bestoven kom. Zet de kom afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek en laat 45 minuten rijzen.
2. Verhit de pizzasteen op de brander, met de klep dicht.
3. Verhit de wokpan op de andere brander en giet hierin de olie. Hak de kruiden en knoflook fijn, voeg toe aan de olie en haal meteen van het vuur.
4. Bestuif de pizzasteen met bloem en leg hierop het gerezen deeg. Druk plat en druk met je vingers in het deeg zodat er kuiltjes ontstaan. Giet de helft van de knoflook-kruidenolie in de kuiltjes. Doe de klep van de Cadac BBQ dicht en bak het brood 20 minuten.
5. Haal het brood van de steen. Laat 10 minuten afkoelen. Serveer in repen gesneden met de rest van de knoflook-kruidenolie.
Bron recept: Cadac op Smulweb.

 

 

Meer recepten: zie het recepten overzicht.

Heeft het je gesmaakt? Heb je het gebruikt bij een feest of in familiekring? Of heb je andere recepten en wil je die met ons delen?
Laat het gerust weten per mail of op Facebook.

GERELATEERDE BERICHTEN